Ston – grad na 3 mora

 

Kada ste u Malostonskom zaljevu, prepoznatljivom po kamenicama koje su u svijetu poznate kao jedne od najboljih, svakako morate posjetiti Ston „grad soli“ na samom početku poluotoka Pelješca.

17990504_770214946466491_1955581942408310957_o

Mjesto bogate povijesne tradicije, netaknute prirode i vrhunske gastronomije!

Srednjovjekovni gradić uskih, tihih ulica, starih otmjenih kuća i trgova, od 14. stoljeća uživa u zagrljaju, čovječjom rukom napravljenih, najdužih u Europi, drugih na svijetu, Stonskih zidina.

FB_IMG_1518987034454

Duge više od 7 kilometara sa oko četrdesetak utvrda kroz povijest su imale veliku važnost. Branile su grad, uzgajalište školjkaša i solanu koja je Dubrovačkoj Republici osiguravala monopol trgovinom soli u Europi u to doba.

ston

Onakva kakva je bila u 14. stoljeću, takva je i danas, najstarija solana na svijetu koja još uvijek radi. Sol iz ove solane jedna je od najčišćih, a njeni bazeni, osim Munda, nazvani su po kršćanskim svecima.

U nastavku donosimo jedan glazbeno promotivni spot u kojem se, dok Ana Rucner svira Bethoveenovu petu simfoniju, suptilno provlače elementi stonske kulturne baštine i gastro ponude. Predivni kadrovi zidina, kamenica u Malostonskom zaljevu, solane i vinograda u okolici Stona uz elegantnu violončelistkinju i Dubrovački simfonijski orkestar nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ana Rucner na Stonskim zidinama, Croatia

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s